Hoe arbeidsmediation kan helpen bij geschillen over collectieve onderhandelingen

arbeidsbemiddeling

Hoe arbeidsmediation kan helpen bij geschillen over collectieve onderhandelingen

Arbeidsmediation is een van de meest effectieve middelen om collectieve onderhandelingsgeschillen op te lossen. Het kan partijen helpen om problemen te identificeren, obstakels voor communicatie te verminderen en opties voor een oplossing te verkennen.

Bemiddeling wordt over het algemeen beschouwd als een vrijwillig proces en wordt door het ministerie van Arbeid en Regelgeving aangeboden aan overheidswerkgevers, zoals onderwijzers of brandweerlieden, en hun vertegenwoordigers, wanneer zij het niet eens kunnen worden over de voorwaarden van een arbeidsovereenkomst. Bovendien kan de president van de Verenigde Staten een noodraad van neutralen aanstellen om een geschil aan te gaan als hij van mening is dat dit een ernstige bedreiging vormt voor de nationale gezondheid en veiligheid.

Tips waarom bemiddelaars worden ingehuurd

Wanneer een arbeidsconflict het management en de vakbonden betreft, wenden beide partijen zich vaak tot particuliere bemiddelaars. Dit zijn meestal voormalige arbeids- of managementadvocaten die zijn ingehuurd vanwege hun kennis, vaardigheden en ervaring in collectieve onderhandelingen.

Ze behouden hun objectiviteit en vertrouwelijkheid en proberen nieuwe wegen te openen voor het oplossen van problemen. Hun doel is vastgelopen onderhandelingen weer op gang te brengen en de onderhandelingssfeer te verbeteren.

Tijdens mediation mag geen van beide partijen eenzijdig wijzigingen aanbrengen in lonen, toeslagen of arbeidsvoorwaarden arbeidsmediation bevrijd. Daarnaast mogen eventuele afkoelingsperioden na bemiddelde onderhandelingen niet worden geschonden.

Om de partijen en hun advocaten te helpen in dit uitdagende proces, heeft de NMB een bemiddelingsproces opgezet dat voorziet in individuele teambijeenkomsten en gezamenlijke conferenties om specifieke kwesties te bespreken met als doel oplossingen te vinden voor deze geschillen. Na hulp bij een akkoord onderhoudt de bemiddelaar vaak contact met zowel de vakbond als de werkgever om ervoor te zorgen dat problemen en zorgen blijven worden aangepakt.

Klik op deze link: https://mediator-dordrecht.nl/